Контактирајте не

Контакт податоци

Краток опис

Овогодинешното одбележување на Светската недела за рационална употреба на антимикробните средства е поважно од било кога во поглед на пандемијата со COVID-19. Во тековната криза во нашата земја постојат потенцијални закани кои можат да влијаат врз активностите во управувањето со антимикробните средства. Неразумната и неодговорна употреба на антибиотиците кај животните и кај луѓето особено во време на пандемија ќе не соочи со драматично зголемување на бројот на инфекции отпорни на овие лекови во блиска иднина.

Испратете ни порака